Zoet & Zout, vormgegeven door Opera, is verkozen tot het beste informatieve boek van 2013! Auteur en journalist Tracy Metz en curator Maartje van den Heuvel laten in tekst en beeld op briljante en veelzeggende wijze zien hoe Nederland omgaat met de veranderende verhouding tot het water.

Opera tekende ook voor het ontwerp van de tentoonstelling in de Kunsthal die werd geopend door Koning Willem Alexander. Historische topstukken van oude meesters werden in de tentoonstelling afgewisseld met bijzondere werken van moderne kunstenaars. De gevarieerde selectie kunstwerken geeft inzicht in de essentiële rol die kunst speelt bij onze beeldvorming over water.

Gouden Tulp

 

Een jury van boekverkopers heeft Zoet & Zoutgekozen tot het beste non-fictieboek van 2013. Volgens de jury is Zoet & Zout een ‘ideale combinatie van tekst en beeld, van zakelijke informatie en creatieve verbeelding. Over de weerbarstige relatie tussen Nederlanders en het water, tussen beheersing en natuur. Wat Zoet & Zout uittilt boven alle andere boeken over dit onderwerp: de grote rol voor de verbeelding, de fotografie en de beeldende kunst.’

andere projecten

Mien Ruys

book design

Polders!

book

Copijn

book

Mentawai

book design