Alleys

Dé nieuwe naam voor het nieuwe bedrijfsrestaurant van de Rijksoverheid in Den Haag Over de hele wereld worden verschillende verhalen en culturen met elkaar verbonden door eten en drinken. Zo ook in de Rijnstraat. Het gebouw vormt een verbinding tussen de Rijnstraat en de Oranjebuitensingel. In de volksmond ook wel ‘De Haagse Loper’ genoemd. Vandaar dat wij hebben gekozen voor de naam Alley, maar Alley is ook een ‘persoon’ die met liefde en passie voor haar gasten kookt.

In dit gebouw worden 2 ministeries gevestigd, Buitenlandse Zaken en Infrastructuur & Milieu. Met daarnaast de Immigratie en Naturalisatiedienst. Totaal ruim 6000 ambtenaren en daarnaast nog eens een onbekend aantal flexwerkers en gasten. Kortom, een mix aan mensen, culturen, herkomsten en verwachtingen. Allemaal dienen zij een ‘home base’ te hebben, herkenbaar, inspirerend en vertrouwd.

Woordenboek betekenis Alley:

– de gang (m) ; de passage (v) ; de doorgang (m) ; de doorloop (m) ; het gangpad ; het straatje ; de steeg (v) ; de bondgenote (v) ; het gangetje ; het laantje.

andere projecten

Abacus

identity, website

Hofhouse

naamgeving, branding, website

Colourz/FrieslandCampina

ontwerp

MadMex

naamgeving, logo, corporate