LIEMÈS FOODDISTRICT
Het concept voor Liemès Fooddistrict is bedacht vanuit een bepaalde visie met lef en liefde voor kwalitatief goed eten. Wij bedenken totaalconcepten en ontwerpen de visuele identiteit van bijzondere ondernemingen. En dat sluit naadloos bij elkaar aan. Wij zijn vanaf concept betrokken geweest bij ontwikkeling van naam, huisstijl en signing.

Limes
De Romeinse grens, de limes, waar de naam Liemès op is gebaseerd, was geen niemandsland. Het was een ontmoetingsplaats voor verschillende volken, een levendige plek waar culturen samen kwamen en werden uitgewisseld. Dat is precies waar Liemès voor staat: een ontmoetingsplaats voor verschillende culturen.

Kleuren
De warme tinten van de huisstijlkleuren zijn geïnspireerd op de kleurige kruiden uit oosterse en Aziatische culturen. De grote bergen specerijen die je terugvindt op bazaars, soeks en markten zijn hierin makkelijk te herkennen.

Huisstijl elementen
De schuine lijnen verwijzen naar grenzen en aan de hoeveelheid jaren en lagen die er sinds de Romeinse tijd verstreken zijn.

Logo
Het logo is eigentijds en heeft niets met vroeger te maken, maar alles met een moderne hotspot. Het krachtige zwarte vlak oogt sjiek en refereert aan de hoge standaard en service waar Liemès voor staat. Daarin zijn strakke letters geplaatst met de ‘accent grave’ op de tweede e als een kleine knipoog naar het verleden. Als speelse ‘final touch’ is er één hoekje geëindigd met een ander kleurtje. Liemès is nl. niet zomaar een foodhall, maar een eigenwijs fooddistrict met lef!

Interieurontwerp is van de Horecafabriek

andere projecten

Hofhouse

naamgeving, branding, website

MadMex

naamgeving, logo, corporate

NOOMI

naamgeving, logo, corporate

Chef’s Farm

Gold & Silver Indigo award 2020