Autobedrijf Van der Ven auto’s wilde graag een naam en een visuele identiteit voor een nieuw bedrijfsonderdeel: een Self Service voor auto-onderdelen. Zelf het onderdeel wat je nodig hebt van een sloopauto halen en daarvoor een vaste prijs betalen.

Voor het bedenken van een naam is grondige inventarisatie nodig. Met als uitgangspunten: stijlvol, industrieel en duurzaam bedachten wij de ludieke naam VENYARD en werkten de identiteit verder uit in een stoere huisstijl. De bedrijfsnaam van de Ven is hierin terug te vinden in combinatie met Yard, dat refereert aan het bedrijfsterrein waar 200 sloopauto’s staan. De naam is kort en krachtig met twee lettergrepen, klinkt eigen, maar ook internationaal en daarmee werd VENYARD een feit.

De visuele identiteit bestaat uit een stoer logo samen met sterke gefotografeerde beelden. Iconen en grote visuals maken het concept helemaal af. De ontworpen huisstijl is grafisch terug te vinden maar ook op kantoor, het terrein en in de bedrijfskleding.

Onderstaand andere schetsconcepten die gemaakt als onderzoek om te komen tot de juiste keuze van het definitieve ontwerp.

andere projecten

Abacus

identity, website

Zuiderwaterlinie Festival

ontwerp

Novimar

branding

Hofhouse

naamgeving, branding, website